Proiectul teatral „Caragiale e de vină!”, pe texte de Matei Vișniec, cu Oana Pellea și Mircea Rusu va fi lansat în versiunea preview marți, 23 iunie, la ora 19:30 în Raiffeisen Art Proiect – #StagiuneaVirtuala.

Este un spectacol care încă nu a fost jucat pe scenă, structura sa trecând prin transformări, schimbări și reformulări impuse de contextul dat de pandemie. Varianta „preview” a proiectului, adaptată pentru mediul online, care va putea fi urmărită pe 23 iunie, oferă un acces privilegiat publicului în laboratorul de creație al spectacolului. Devenim martori ai modului în care se construiesc personajele, temele, dialogul și cum lumea lui Caragiale din textele lui Matei Vișniec se construiește într-o atât de fidelă reflectare contemporană, perfect actuală. Toate pe fondul desenelor pline de culoare realizate de scenograful Vladimir Turturica.

„Caragiale e de vină!“ are la bază textul unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, Matei Vișniec, care își propune să prezinte publicului ecoul universului lui Ion Luca Caragiale în timpul prezent. Oana Pellea și Mircea Rusu, actori ai Teatrului Național din București (TNB), vor crea două personaje antagonice, aflate la polurile opuse ale omenescului: umanitatea și dezumanizarea.

Vorbind despre piesă, Matei Vișniec mărturisea: „Planeta trăiește o caragialiadă, dar din păcate nu cunoaște acest cuvânt pentru că nu ”trece” Caragiale în alte culturi. Dar cât de caragialiană este, totuși, lumea noastră globalizată!”. Valorificând facilitățile oferite de online, #StagiuneaVirtuală le mai rezervă o surpriză spectatorilor, oferindu-le prilejul să interacționeze cu echipa proiectului și să adreseze întrebări. În seara lansării, pe 23 iunie, de la ora 19:30, în foaierul virtual, are loc o discuție live cu invitații speciali ai serii: actorii Oana Pellea și Mircea Rusu, dramaturgul Matei Vișniec, grafic designer-ul Vladimir Turturica și Corina Vasile, director de comunicare al Raiffeisen Bank.

Platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală a fost lansată la începutul lunii iunie 2020. Valorificând facilitățile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuală extinde accesul publicului, de oriunde din România și din afara țării la creații artistice valoroase și promovează totodată artiștii în această perioadă, propunând o soluție pentru continuarea activității lor în contextul creat de pandemie. Platforma este actualizată cu o frecvență săptămânală cu proiecte sau noutăți. Materialele video înregistrate și cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anunțate la lansarea fiecărui proiect.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *